[Ossm-members] Ubuntu 8.04.1 remaster.мк

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Oct 2 17:38:48 UTC 2008


Дискот како што веројатно знаете е спремен, 
http://mirror.on.net.mk/ISO/ubuntu-sfd08-mk.iso 
md5: 1cf4cf1e6024b41f67ed943e5d2a57a4

3GB е но тоа дека е додаден и Steal this film 1 и 2 кои се вкупно околу 2GB и 
нешто додатен софтвер за windows.

Самото ISO може да се намали и да го собере и на едно CD веројатно ако се 
извади Evolution или така нешто. Тоа другпат.


Документирав како е направен Диск-от
http://wiki.lugola.net/SFD2008/Диск/Како

па прашувајте што не е јасно, или сугестии.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Hi! I'm a .signature virus! copy me into your .signature file to help me 
spread!More information about the Ossm-members mailing list