[Ossm-members] Лугархија

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Tue Oct 7 13:22:45 UTC 2008


Кај виде тролање?

Од сите што ти пишаа доби поддршка за магазинот... луѓето се фатија
само за името и пак никој не ти тролаше... ништо не кажаа против
никого... нит ad hominem нит ништо... кажаа тоа што мислат, што не е
лошо дури и кога се греши...

А ако веќе мотото на Лугархија е „дигитална анархија", тогаш може и
малку да се спремите дека ќе треба на оние кои не знаат да им се
објасни. Нешто слично како што сите имаат трпение кога некој ќе го
разбере „слободен софтвер" како „бесплатен софтвер", да не му кажуваат
„кретену глуп троловски" па му објаснуваат дека има разлика.


-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list