[Ossm-members] Лугархија

Виктор Стојановски viktor at lugola.net
Tue Oct 7 13:25:06 UTC 2008


2008/10/7 Misa Popovic <popmisa at gmail.com>:
> Кај виде тролање?
>
> Од сите што ти пишаа доби поддршка за магазинот... луѓето се фатија
> само за името и пак никој не ти тролаше... ништо не кажаа против
> никого... нит ad hominem нит ништо... кажаа тоа што мислат, што не е
> лошо дури и кога се греши...
>
> А ако веќе мотото на Лугархија е „дигитална анархија", тогаш може и
> малку да се спремите дека ќе треба на оние кои не знаат да им се
> објасни. Нешто слично како што сите имаат трпение кога некој ќе го
> разбере „слободен софтвер" како „бесплатен софтвер", да не му кажуваат
> „кретену глуп троловски" па му објаснуваат дека има разлика.
>
>
> --
> Misa Popovik
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>

Се шо прочитав е: бла бла бла бла бла бла. Срам да ви е! Никој не рече
ни едно браво! Се откажувам од листата.


-- 
Поздрав,
Виктор Стојановски (viktor at lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list