[Ossm-members] sfd2008

Marko Doda mark0d0da at gmail.com
Sun Sep 7 16:43:34 UTC 2008


2008/9/7 Biljana Kochoska <biljana.kochoska at gmail.com>

>
> .
>
>
> Еве јас имам еден предлог:
>
> Да се искористи почетоков на учебната година и да се организираат
> презентации идејата и значењето на слободниот неколку појаки гимназии во
> Скопје и доколку може и низ републикава. На младите да им се приближи
> вистинското значење на слободниот софтвер и употребливоста на новите
> оперативни системи кои ќе ги имаат во училиштата.
>

Ова чисто сумњам во кое школо ќе биде ко што треба подржано од персоналот на
училиштата. Пример кај мене не ми ни даваат да ги уклучам (ги извадија
тастатурите и глувците). Доколку мислиш онака теоретски само со слајдови би
можело.

>
>
> Потоа за добар ПР да се организира некоја дешавка на плоштадот, со дозвола
> на градот се разбира. Мене ми доаѓа идеја на едно големо платно од крај до
> крај на стоковната, поставено на земја, млади луѓе да цртаат една огромна
> парола слободен софтвер внесувајќи во неа шареноликост креативност и
> сопствен удел. Тоа би го прикажало симболично заедничкото работење во
> креирањето на слободниот софтвер, како нешто убаво добро и од сите за сите.
> Откако ќе биде завршено платното да се истакне на плоштад, доволно е и еден
> ден. Се разбира за тоа ќе бидат викнати и новинари кои ќе го покријат
> настанот.
>

Малце out of the box идеа ама кул звучи :)


Поздрав

Маки

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080907/31744e34/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list