[Ossm-members] sfd2008

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Sep 7 22:53:55 UTC 2008


>> - за инстал фест треба компутери и дистрибуции (мислам дека ова ни е
>> најлеснатаи најефтината варијанта)
>
> Јас мислам дека инстал фест е промашена работа заради тоа што поголемата
> публика сеуште не знае што значи слободниот софтвер, и на таков настан пак
> би се собрале истите луѓе кои знаат што е тоа и веќе активно го користАТ.

Досегашното искуство покажало дека баш на инстал фест дошле најмногу нови луѓе 
кои почнале да користат слободен софтвер. Така да не мислам дека е промашена 
работа ... само пак, за инстал фест ни треба простор кој во моментов го 
немаме.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

war is peace
freedom is slavery
restrictions are enablementMore information about the Ossm-members mailing list