[Ossm-members] 2с.мк четврт-годишен состанок

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Sun Sep 14 18:09:19 UTC 2008


Фала Биљана за сижето. Само малку дополнување:

> 2. За конференцијата се спомна дека постои добра воља од организаторите
> потполно да се финансира вклучувајќи пат, престој и присуство на

Оваа конференција е Chaos Communication Congress во организација на
CCC Германија, за која Игор, како што кажа, напиша инфо во претходен
тред.

http://hedona.on.net.mk/pipermail/ossm-members/2008-September/009246.html

„Конференцијата" напишана во агендата е друга конференција, т.е. идеја
за која не се стигна да се разгледаат идеи на состанокот.

> потполн прекин на таквите активности од страна на истата. Секој поединец кој
> е расположен тоа да го прави на своја рака, може слободно да продолжи, но не
> преку организацијата, чиј став го поддржувам.

Во врска со прашањето за редефинирање на политиката кон
локализацијата, само би додал дека не се донесе одлука, туку се
разгледуваа идеи.

> други гимназии во Скопје, само што треба некој од членовите да се пријави за
> да презентира по школите. Јас мислам дека Software Freedom Day е случување

Доколку излезе дека ќе го организираме, јас сум слободен да држам
презентации во училиштата.


-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list