[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Biljana Kochoska biljana.kochoska at gmail.com
Tue Sep 16 21:48:33 UTC 2008


2008/9/16 Ilin Tatabitovski <itatabitovski at gmail.com>:
>
> какво платно (дебелина)? какви бои (подготовка, разливање, сушење)?

Па треба прво да ги договориме тие што ќе цртаат, па тие ќе кажат
какво платно највеќе одговара и какви бои да се користат, автолак или
нешо др.

Бидејќи го нема Чомбе да пише нешто уште од средбата, ќе се обидам да
направам некој план.

- До сабота, сите кои знаат некој што сака да учествува во цртањето
нека ги поканат на средба во Точка на сподели знаење за да се
договориме околу поединостите.

- Доколку некој има искуство со печатница која би се нафатила да не
спонзорира за флаерите нека се јави, инаку јас во меѓувреме ќе пробам
со некоја од печатниците со кои соработувам службено на работа. Колку
флаери ќе ни бидат доволно?

- за дизајнот на флаерот може да има и повеќе предлози, да видиме.

- Прашање е дали да бараме спонзорство и за ДВД-ата или сами да се
финансираме за ова. И колку ДВД-а ќе се доволно?

- Ќе го замолам Димитар да го донесе ДВД- то на сподели знаење и да си
го разделиме меѓу себе, зашто од торент со еден сидер тешко дека ќе го
симнеме побрзо.

- Ве молам секој кој сака и може да помогне да се јави, за да знаеме
колку сме што сме и на кого може да рачунаме.
До сега ги имаме: Дамјан, Миша, Арангел, Димитар, Илин, Стојанче...

- Дали ќе се организираат презентации по училиштата? До сега се јави
само Миша за ова, а имаме две сигурни училишта, но јас можам да
договорам и со други.

Останува сега за сега да се консолидираме и да се сретнеме во сабота
да видиме што понатаму.

-- 
Bi


More information about the Ossm-members mailing list