[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

"Дими Т." whats.new.with.ya at gmail.com
Tue Sep 23 21:39:12 UTC 2008


http://www.remastersys.klikit-linux.com/

Ја користев оваа алатка, со опцијата без да ги снима личните датотеки и
подесувања. Прави копија од дистрото, без /home така да, ако е подесено
да е на македонски и сите програми што ги сакаш да се инсталирани, ќе ги
спакува во исо и ТАДА :)

Ако имаш/те проблеми кажи/те

Jovan Kostovski напиша:
> 2008/9/23 "Дими Т." <whats.new.with.ya at gmail.com>:
>   
>> Димитар, дали можеш да го подготвиш ова како iso денес? Јас би го земал
>> iso-то
>> и ќе му го однесам на Дамјан да го стави на сервер.
>>
>>
>> Биљана, можеш ли да пратиш линк до нивните слики за да може Димитар да ги
>> додаде во Убунтуто.
>>
>>
>> Нема да можам... системот не ми е повеќе таков, ги немам повеќето од тие
>> програмите, имам нови и немам место во /home ... јас си реков такво ќе оди
>> дистрото, сори - на кратко - не можам
>>     
>
> Ок, пиши инфо како го направи DVD-то, да пробам да го направам и јас.
> Прати некој линк.
>
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>   
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080923/c41cfe2a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list