[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Sep 24 11:25:48 UTC 2008


2008/9/24 Миша Поповиќ <popmisa at gmail.com>:
>> Ќе си играм вечерва со живото ДВД и ќе ви пишам за статусот.
>> Дајте ми памет каква дистрибуција да правам? 32bit или 64bit?
>
> Мислам дека дистрибуцијата _мора_ да биде 32bit-на. Не сите имаат
> 64bit-ен систем дома.

just for the record:
И ДВДто избилдано од Дими е 64bit-но
(го пробав на acer лаптоп со intel celerom m и не се подигна,
ќе тестирам уште еднаш дома на десктопoт intel celeron d)
Нека тестира уште некој на 32bit-ен систем

Ако е 64bit-но ќе мора да се избилда ново ДВД.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list