[Ossm-members] Ubuntu 8.04.1 remaster.мк

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Sep 28 22:07:52 UTC 2008


> > > - Стандарден корисник и лозинка: ubuntu (и двете)
> >
> > зашто има корисник и лозинка???
>
> За LiveCD-то е ова само, 

оригиналното LiveCD не бара user/pass .. нема ни логика да бара

> Што е проблемот? Ќе стои на каверот информацијата, и онака е само за
> пробување, ако сака некој да си инсталира ќе си внесе негово корисничко
> име.

проблем е.. лани беше исто така па луѓе не го виделе тоа дека пишува на 
коверот.

и... те прашав... КАКО ГО ПРАВЕШЕ CD-то .. не џабе све документираме тука


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

"Debugging is twice as hard as writing the code in the first place.
Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are,
by definition, not smart enough to debug it." - Brian W. KernighanMore information about the Ossm-members mailing list