[Ossm-members] Сподели знаење 11ти април сабота

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Apr 6 16:09:09 UTC 2009


хаха, ако тебе не ти текнува да седнеш да научиш зошто некој друг да
седнува да ти покаже? :)
како и да е, +1, Python, малку програмирање да воведиме, еве дамјан
како гуру харе за пајтон нека збора.

Ако биди лејм и нубичанска презентација ќе ми е досадно, значи може од
почеток па да еволуира презентацијата кон понапредни ствари, а ти може
да си земиш некој гик дома на спремање да ти објасни :)

патем, шо не пробаш со C#? :)) [just kiddin']
поз,

2009/4/6 Ilija Kocho <ilijak at siva.com.mk>:
> Нема подобар мотив за развој на човештвто од мрзата.
>
> Arangel Angov wrote:
>> Некој да ми покаже основни работи python дека сум тешка мрза и никако не
>> седнуем а за возврат можам да понудам чекор по чекор gnupg за систем
>> администратори и крајни корисници (од генерирање, до користење во клиент
>> за пошта). Нема да биде лошо да напраиме и key signing помеѓу нас коа
>> сме веќе таму.
>>
>> Други предлози?
>>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023

macedonian free software and hacking ezine:
 [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]


More information about the Ossm-members mailing list