[Ossm-members] Сподели знаење 11ти април сабота

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Apr 7 13:28:57 UTC 2009


Ок, дали има некои други предлози, или да спремам најава?

Досега имаме:

- „Python за 1/2 час(а).“ Python за техничари, нешто кратко и јасно нема
да има потреба да се објаснува што е тоа програмирање, што се оператори,
што е интерпретер и сл туку идеме стрејт ту д поинт, што треба да се
знае за да може да се застане на нозе и да се рчка python понатаму.
- GnuPG - вовед, генерирање на клучеви и генерална употреба + key
signing помеѓу присутните.

Некој друг да го интересира нешто конкретно, мислам дека ќе имаме време
за уште една тема да поминеме без никакво брзање.
-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:

More information about the Ossm-members mailing list