[Ossm-members] Сподели знаење 11ти април сабота

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Apr 9 09:44:49 UTC 2009


2009/4/9 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
> On 04/09/2009 11:00 AM, Aleksandar D. Balalovski wrote:
>> Ако веќе се решиме на чекор да снимаме и кастираме, Webcam со некој
>> geeky начин за стримање ќе заврши работа. Нема потреба од тоа
>> погоре... како се викаше.. :)
>
> Ekiga работи, а исто и видео+аудио на empathy преку telepathy.

Може и преку овој сервис: http://qik.com/
Сега сите имате мобилни со камера и wifi :)
Од мобилен директен стрим на нет.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list