[Ossm-members] сподели знаење оваа сабота , 18.04.2009

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Apr 20 19:40:08 UTC 2009


> > Друго?
>
> Ако има желба и интерес може и ова да го пробаме:
>
> http://wiki.dns323.info/howto:chroot_debian?s=debnas

ова остана за следната сабота.

плус, следната сабота ќе споредиме и неколку Python (програмерски) алатки за 
работа со бази на податоци. Со посебен осврт на SQLAlchemy и нејзините ORM-
ови, а ќе споредиме со ORM-от на Django, SQLObject, Storm и можда уште некој.


 

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
Woody Allen: No. I see the glass half-full, but of poison.More information about the Ossm-members mailing list