[Ossm-members] Сподели знаење 25.04.2009

Ilin Tatabitovski itatabitovski at gmail.com
Thu Apr 23 08:47:24 UTC 2009


Еве некои од работите што сигурно ќе ги правиме оваа сабота:

- Ќе инсталираме Debian на Dlink DNS-323 и ќе видиме колку повеќе
функционалности ќе добиеме за разлика од стандардниот firmware.

- Ќе споредиме и неколку Python (програмерски) алатки за
работа со бази на податоци. Со посебен осврт на SQLAlchemy и нејзините ORM-
ови, а ќе споредиме со ORM-от на Django, SQLObject, Storm и можда уште некој.


Други предлози?


More information about the Ossm-members mailing list