[Ossm-members] Jaunty Jackalope

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Apr 26 15:16:19 UTC 2009


> Направивте upgrade? Некакви проблеми?

проблеми не приметувам, ама не ми е тоа  главниот компјутер па може не сум 
налетал сеуште :)

Новиот *слободен* radeon драјвер е прилично подобар од претходниот на 8.10, 
барем за мојов ATI HD-3200, има 2D акцелерација и XVideo подршка.

3D акцелерација нема, но не ни користам


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Teaching a pig to sing wastes your time & annoys the pig.More information about the Ossm-members mailing list