[Ossm-members] OpenDocument Mac C Swiss конвертор - загревање

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Apr 30 15:09:17 UTC 2009


> Веќе спомнав на СЗ дека ќе го разгледаме, но во меѓувреме да кажам кои ми
> се проблемите.

А да, ми треба и листа на шугавите фонтови по име (како што се појавуваат во 
Word да речеме). До сега ги имам:

the_stupid_fonts = {
  'mac c swiss': ('Arial', variant1),
  'mac c times': ('Times New Roman', variant1),
  'makcirh'  : ('Arial', variant1),
  'sans_k'   : ('Arial', variant2),
}

она variant се однесува на тоа дека уствари има две варијација на шугавите 
фонтови, се разликуваат по распоредот на големите и мали ш, ѓ и ќ - т.е. 
обратно се ставени. Глупости живи но тоа е.

Ај помош да ги најдеме сите овие фонтови.
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Education is one of the "prices" of freedom that some are unwilling to pay. More information about the Ossm-members mailing list