[2s.mk-friends] Hacklab

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Sun Aug 23 10:48:11 UTC 2009


Здраво Далибор,

Супер е што конечно имаме повеќе заинтересирани страни за некакво
постојано место за одржување на состаноци и средби во пријатна
атмосфера и со интересни луѓе.

Почетните насоки и точки околу ова ги има на оваа страница
http://wiki.lugola.net/Хаклаб, што не значи и дека не се веќе
надминати или застарени сепак ова е нешто што се обидуваме да го
направиме скоро 2 години.

Во септември ќе се обидеме да конкурираме со проектот за хаклаб
повторно во е-македонија, овие средства ќе одат за хаклабот ако ги
добиеме.

Остатокот ќе биде DIY, или според предлозите што ги предвидовте погоре.

Моментално сум во Сплит, а викендов одиме во Приштина, останува да се
договориме следната недела да поминеш на СподелиЗнаење да се
договориме што и како.

Ние планираме да ги контактираме и останатите интересни заедници на
некаков настан па ќе видиме  дали има поширок интерес за ова.

Поздрав,

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list