[2s.mk-friends] Македонска поддршка на Asus EEE

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Aug 29 20:47:19 UTC 2009


On Fri, 2009-08-28 at 18:29 -0500, Miladin Miladinoski wrote:
> Еден пријател ме праша како да сними македонска поддршка на Asus EEE PC
> лаптопот што го има (со Xandros ако не се лажам). Барав по интернет и
> најдов едно упатство[1], ама кога го упатив ми рече нема македонски...
> 
> Има ли некаков начин да се приклучи МК поддршка на лаптопот без да менува
> дистрибуција? :)

http://wiki.lugola.net/Подесување_на_кирилична_тастатура_во_X_window_system-от

Ова би требало да заврши работа. 

Xandros е тиња imo, нека си инсталира некоја диструбиција ко на пр.
ubuntu netbook remix, има пуно такви и скроени за Asus EEEPC баш.

-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:
More information about the Ossm-members mailing list