[Ossm-members] Virtualbox na Ubuntu 8.10 64bit

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Feb 1 15:11:05 UTC 2009


Здраво,

Пробувам да си играм со Virtualbox на 64 битно Ubuntu 8.10
Кога пробувам да дигнам 64 битна дистрибуција стално на подигање
ми дава грешка: "your cpu does not support long mode. use a 32bit distribution"

Имам AMD Turion64x2 кој поддржува long mode.
Во биосот имам овозможено виртуелизација.

Да не треба да чепнам уште нешто?


ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list