[Ossm-members] Virtualbox na Ubuntu 8.10 64bit

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Mon Feb 2 13:38:49 UTC 2009


>  Што процесор имаш AMD или Intel и дали поддржува VT?

Во врска со последново, не видов дека имаш AMD Turion64x2, моја грешка.

За AMD незнам, јас успешно на Core 2 Duo имам ubuntu 64 хост и fedora 10 
64 битна како guest. Сепак пробај апдејт на BIOS и како што пишува на 
некои форуми http://forums.virtualbox.org/ за AMD има нешто amd -v enabled.
Незнам колку ќе помогне ова, ама ако пак дава иста грешка пробај со 
VMware нема да има проблеми

ПоздравMore information about the Ossm-members mailing list