[Ossm-members] Virtualbox na Ubuntu 8.10 64bit

Pavle Jonoski jonoski.pavle at gmail.com
Mon Feb 2 15:50:18 UTC 2009


Можда не е многу поврзано, ама VirtualBox дури од верзија 2.1+
поддржуваат 64 битен guest над 32 битен host. Можда ти треба понова
верзија на VirtualBox...

Поздрав

2009/2/2 Влатко Станковиќ <inferno.daemon at gmail.com>:
>
>>  Што процесор имаш AMD или Intel и дали поддржува VT?
>
> Во врска со последново, не видов дека имаш AMD Turion64x2, моја грешка.
>
> За AMD незнам, јас успешно на Core 2 Duo имам ubuntu 64 хост и fedora 10
> 64 битна како guest. Сепак пробај апдејт на BIOS и како што пишува на
> некои форуми http://forums.virtualbox.org/ за AMD има нешто amd -v enabled.
> Незнам колку ќе помогне ова, ама ако пак дава иста грешка пробај со
> VMware нема да има проблеми
>
> Поздрав
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list