[Ossm-members] Микро-контролери на сподели знаење , сабота 17.01.2009

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Jan 13 00:32:02 UTC 2009


2009/1/12 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:

> Оваа сабота за почеток ќе се запознаеме со хардверот и основните концепти на
> Arduino платформата, ќе ја споредиме со некои други слични платформи, може и
> ќе приклучиме некои диоди или моторчиња - ако има.

ако треба нешто, можам да донесам: диоди, LED дисплеј, прекинувачи, за
моторче треба
да проверам дали имам нешто читаво, можам и LCD дисплеј да донесам и
секако алат  ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list