[Ossm-members] Сподели знаење 31.01

Jordanka Petrushevska jocika at gmail.com
Wed Jan 28 20:53:29 UTC 2009


On Wed, Jan 28, 2009 at 8:31 PM, Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk
> wrote:

> > иначе заглавувам со инсталација на руби, под дифолт ми инсталира верзија
> > 1.8 а ми треба 2.1.х  Инаку на нивното официјално вики пишува како се
> > инсталира redmine, ама нема објаснување за инсталација на руби он рејлс.
>
> не не ... ruby е јазикот и 1.8 е добра  верзија. rails е ruby framework за
> правење web апликации. Ти треба 2.1.x од rails.


го инсталирав според инструкциите на Зоки

>
>
> Отприлика инсталацијата иде вака.. ако нешто не ти успее пиши на кој чекор
> и
> со која грешка си заглавиле:
>
> Во Debian/Ubuntu:
> # apt-get install build-essential rubygems mongrel libmagick9-dev
> ruby1.8-dev


ова немам, затоа и ми заглави инсталацијата кај редмин.


>
>
> после, го инстралираш rails и rmagick (ruby binding за libmagick)
> gem install rmagick


немам инсталирано

>
> gem install -v=2.1.2 rails
>

 ова инсталирав, ај да ги доинсталирам овие работи и ќе пишам до каде сум
стигнала.


Ј.


> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20090128/b76054cf/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list