[2s.mk-friends] Резулции на монитори со широк екран под линукс

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu Jun 25 13:59:47 UTC 2009


Поздрав,

Дали некој има искуство со резолуции кај монитори со широк екран за nVidia 5200
1440x900
1600x900
1680x1050
Други?

Како се подржани со proprietary драјверот а како со слободниот nv драјвер.

Инаку користам Kubuntu 9.04, па да знам каков монитор да барам и со
која резолуција? Моментално
имам Philips 17'' CRT на 1152x864 со 100Hz refresh и nvidia proprietary драјвер?

Дали со промена на мониторот ќе отидам напред или назад кон modelines
и разни гадинки во xorg.conf?

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list