[Ossm-members] сподели знаење 7.3.2008

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Wed Mar 4 15:08:27 UTC 2009


2009/3/4 Misa Popovic <popmisa at gmail.com>:
> На менито оваа недела:
>
> 1. Илин предложи да го разгледуваме eBox http://ebox-platform.com/
> 2. Јас сакам да проработам upnp медија сервер за по дома. Набрзинка
> инсталирав ushare http://ushare.geexbox.org/ но со djmount (во
> отсуство на мултимедиа клиенти со upnp поддршка) не успеав да го
> најдам во мрежата. Не посветив нешто многу време да го решам
> проблемот, па ете совршена прилика тоа да го решиме на СЗ.


Canola2 на  Nokia N810 има Upnp поддршка. Па може со неа да тестираме.

Исто така сакам да инсталираме Identica 0.7.1 а треба и да се долокализира.


-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list