[Ossm-members] Макфакс == тиња , што понатаму

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Thu Mar 5 21:35:17 UTC 2009


некој од фидовите на time.mk?

2009/3/5 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
> Во Македонскиот Firefox, од почеток, како default-ен „Најнови вести“ активен
> обележувач[1] го користевме RSS-то од Макфакс. Таа одлука беше донесена
> одамна, од простата причина што на Макфакс тогаш имаше банер за Firefox (од
> којзнае кои причини).
>
> Макфакс пред некој ден го смениле софтверот и сега воопшто *немаат* RSS feed.
> Што значи ќе мора да се менува.
>
> Мој предлог е BBC на македонски[2], но би сакал да чујам и други идеи.
>
> Дискусијата може да биде одговор тука, или на bugzilla-та на Mozilla[3] или на
> нашиот bug тракер[4].
>
> Други конкуренти се Миа - кои го рекламираат Microsoft на прва страна, A1 и не
> знам.. Макфакс ако додадат RSS (НО.. макфакс имаа глупа пракса да ставаат
> линкови во RSS-то до содржина која треба да се купи на нивниот сајт.. тиња²).
>
>
>
> [1] „Најнови вести“ активен обележувач е менито кое се појавува на bookmark
> toolbar-от на нови инсталации на Firefox кое автоматски се ажурира со наслови
> од најновите новости преку RSS. Релативно корисна опција и претпоставувам дека
> сите кои не го custom-изирале многу Firefox-от сеуште им стои и го користат.
>
> [2] http://www.bbc.co.uk/macedonian/
> [3] https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=481717
> [4] http://bugs.softver.org.mk/task/338
>
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> A: Because it messes up the order in which people normally read text.
> Q: Why is top-posting such a bad thing?
> A: Top-posting.
> Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
http://blog.gemidjy.info || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023

macedonian free software and hacking ezine:
 [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]


More information about the Ossm-members mailing list