[Ossm-members] jabber

Kristijan Spirov kristijan.spirov at stb.com.mk
Fri Mar 20 10:19:14 UTC 2009


> Читав малку околу џабер, ме интересираше дали некој од вас има искуство 
> со користење на џабер, (прочитав дека има опција да регистрираш свој сервер/домејн), 
> регистрација на свој домејн и  инсталација и конфигурација на xmpp сервер?
 
 
 
Јорданка, ако решиш да не користиш хостиран, туку свој XMPP сервер, погледни го Openfire:
 
http://www.igniterealtime.org/projects/openfire/index.jsp
 
Има одлични можности, а инсталацијата е многу едноставна.

Поздрав
КрисMore information about the Ossm-members mailing list