[Ossm-members] jabber

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Mar 20 15:59:25 UTC 2009


On 03/20/2009 04:52 PM, Дамјан Георгиевски wrote:
>>>> да, мејлот ни е подесен на гугл. Ајде ќе ја разгледам и оваа опција.
>> Решен проблем. Под Windows дури и voice и video има. Во секој случај нај
>>  reliable опција за jabber сервер досега.
> 
> voice и video, во xmpp светот, зависат само од клиентот, серверот нема никаква 
> врска со тоа.  на пр. новиот gnome би требало да го има тоа во empathy („би 
> требало“ пошто не сум го тестирал, release notes викаат има).

Никој не вика дека протоколот не поддржува voice и video, клиентот (во
овој случај веб софтверот на gmail за video и voice не работи под Linux.
-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:

More information about the Ossm-members mailing list