[Ossm-members] дистрибуција за постар компјутер

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Tue Mar 24 16:28:59 UTC 2009


2009/3/24 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
> Не, од Битола е, веројатно нема да може.
> Зоран: последна верзија на PCLinuxOS ??? тоа нели има KDE >=3.5 ? На
> 128 рам? хмм... сомнително.

Да, има КДЕ = 3.5.10
Сепак, не сум јас тестирал но читав дечки што го имаат инсталирано на
слични машини само што имаа по 256 РАМ.
Во секој случај, мислам дека вреди да се проба. Или пак инсталирајте
XFCE ако има интернет конекција по инсталацијата, тоа веќе за сигурно
ќе работи како што треба.

Поздрав.


More information about the Ossm-members mailing list