[Ossm-members] дистрибуција за постар компјутер

Zlatko Trajcheski zlatra at gmail.com
Tue Mar 24 16:36:01 UTC 2009


2009/3/24 Зоран Димовски <zoki.dimovski at gmail.com>:
> 2009/3/24 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
>> Не, од Битола е, веројатно нема да може.
>> Зоран: последна верзија на PCLinuxOS ??? тоа нели има KDE >=3.5 ? На
>> 128 рам? хмм... сомнително.
>
> Да, има КДЕ = 3.5.10
> Сепак, не сум јас тестирал но читав дечки што го имаат инсталирано на
> слични машини само што имаа по 256 РАМ.
> Во секој случај, мислам дека вреди да се проба. Или пак инсталирајте
> XFCE ако има интернет конекција по инсталацијата, тоа веќе за сигурно
> ќе работи како што треба.


Дамнсмаллинукс http://www.damnsmalllinux.org/ ќе лета.


More information about the Ossm-members mailing list