[Ossm-members] Spodeli Znaenje 23.05.2009

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu May 21 22:57:45 UTC 2009


> Предлози за Сподели знаење оваа сабота (23.05.2009).
>
> - може mibbit во PyQt/WebKit/JQuery да направиме, кој го хакува
> mibbit-от да се покажува некој popup кога има нова порака (или барем
> поставување на развојната околина);
> - Да го разработиме Mozilla Prism да се појавува во systray;
> - dosbox со Windows 3.11/Windows 95 на Symbian S60;
> - разно.

+ ова се некои идеи кои се во backlog

ова е нешто ново, т.е. верзијата 2.0 искочи пред некој ден па може да го 
пробаме (треба да е многу подобро од moosefs):
http://www.gluster.org/ - GlusterFS is a cluster file-system capable of 
scaling to several peta-bytes.

http://www.dolibarr.org/ ERP/CRM шо знам, ентерпрајзи

замена на Grub со extlinux - дали, како, што

секогаш, python било што што сме правеле претходно или не сме правеле ...
erlang, haskell, lisp - ако има некој кој ги знае :)


> Не задолжително по тој распоред, во нормалното време од 12 до накај 17
> часот на стандардната локација http://rdr.to/xe


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Spammers scratch here with a diamond to find my address:
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||More information about the Ossm-members mailing list