[2s.mk-friends] миграција на мејл листава

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue May 26 17:52:54 UTC 2009


> Не дека листава се усреќи со подобар дом, сега е префрлена на единствениот
> сервер на Слободен Софтвер, кој е P3 Celeron 1200, со 10GB хард-диск и
> 384mb рам ... да не зборам за SiS чипсетот :)

сепак, главната промена беше од некој многу стар Slackware (10.0.0) на лесно 
одржливиот Debian 5.0 - ова е стварно голем чекор нанапред.

за миграција на mailman-от го користев ова упатство:
http://www.debian-administration.org/articles/567-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous?
A: A canary with the super-user password.More information about the Ossm-members mailing list