[2s.mk-friends] ???????????

Ilija Iliev strumjan at gmail.com
Mon Nov 9 11:54:49 UTC 2009


Базата, барем за Џумлата, треба да ти е со utf8-general-ci collation.
И сите подтабели нејзини.

2009/11/9 Milos Stolic <misoss at gmail.com>

> DZvonko Nikolov wrote:
>
>> Здраво,
>>
>> имам проблем и барам чаре:
>> инсталирам joomla 1.5.15, Moodle 1.96, wordpress 2.85 на сервер.
>> Се е во ред, ама кога ќе почнам да пишувам со македонска подршка,
>> сите знаци ми се ????????. Help!
>>
>> Поздрав
>>
>>
> Сите знаци во полињата за внесување текст се прикажуваат така, или откако
> ќе ги снимиш, па ти се прикажува страницата?
>
> Ако е првото, види ги подесувањата за енкодингот во твојот прелистувач,
> случајно да не стои Western.
> Ако е второто, провери го енкодингот на табелите во база.
>
> --
> Милош
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
Best regards,
Ilija Iliev - Strumjan

Skype: strumjanmk
Joomla: http://top.net.mk
Blogs: http://strumjan.blog.com.mk
         http://strumjan.blogspot.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20091109/4530f92e/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list