[2s.mk-friends] ???????????

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Mon Nov 9 17:59:24 UTC 2009


Во phpMyAdmin вика вака:

MySQL charset:  UTF-8 Unicode (utf8)
MySQL connection collation: utf8_unicode_ci
utf8_unicode_ci  	Unicode (multilingual), case-insensitive

Знаците се ????? откога ке ги снимам, инаку додека пишувам се ок.
Подесувањата за енкодингот во Mozilla-та е Unicode UTF-8.

Поздрав


2009/11/9 Ilija Iliev <strumjan at gmail.com>:
> Базата, барем за Џумлата, треба да ти е со utf8-general-ci collation.
> И сите подтабели нејзини.
>
> 2009/11/9 Milos Stolic <misoss at gmail.com>
>>
>> DZvonko Nikolov wrote:
>>>
>>> Здраво,
>>>
>>> имам проблем и барам чаре:
>>> инсталирам joomla 1.5.15, Moodle 1.96, wordpress 2.85 на сервер.
>>> Се е во ред, ама кога ќе почнам да пишувам со македонска подршка,
>>> сите знаци ми се ????????. Help!
>>>
>>> Поздрав
>>>
>>
>> Сите знаци во полињата за внесување текст се прикажуваат така, или откако
>> ќе ги снимиш, па ти се прикажува страницата?
>>
>> Ако е првото, види ги подесувањата за енкодингот во твојот прелистувач,
>> случајно да не стои Western.
>> Ако е второто, провери го енкодингот на табелите во база.
>>
>> --
>> Милош
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
>
> --
> Best regards,
> Ilija Iliev - Strumjan
>
> Skype: strumjanmk
> Joomla: http://top.net.mk
> Blogs: http://strumjan.blog.com.mk
>          http://strumjan.blogspot.com
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list