[2s.mk-friends] ???????????

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Tue Nov 10 13:37:30 UTC 2009


2009/11/10 Ilija Iliev <strumjan at gmail.com>

> Е па сега или ќе одбираш табела по табела и рачно ќе им го менуваш тоа
> латин во утф8 или, ако си на почеток, ќе ја избришеш таа база и ќе креираш
> нова со нова инсталација, овојпат со вистинската колација.
>
>
Не мора да ја брише, може да направи export (со помош на mysqldump) во фајл,
ќе ја избрише базата, ќе ја искреира како што треба, и ќе ги импортира
податоците од фајлот. Нормално дека оваа процедура тешко дека ќе ги оправи
веќе запишаните прашалници.

Поздрав.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20091110/e5826f41/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list