[2s.mk-friends] Поимник

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Thu Nov 12 22:39:05 UTC 2009


Дали го видовте новиот поимник на компјутерски термини на македонски јазик
изготвен од Министерство за Информатичко Општество (www.mio.gov.mk)?
Го има во pdf формат и може да се симне. Доставен е до сите училишта со
препорака да се користи во наставата. Го добив и јас, по службена линија.
Останав фрапиран: толку идиотски преводи и толкувања на едно место,
па тоа е вистинска мајсторија. Браво за МИО. Би било смешно, кога не би
било толку трагично.
За овој најнов идиотизам од МИО нема некоја реакција од 2с.мк?

-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list