[2s.mk-friends] Поимник

Viktor Vojnovski sparks at on.net.mk
Thu Nov 12 23:27:54 UTC 2009


Мои фаворити:

track; 1. патека
2. музички запис
3. следи!

TV; ТВ

unshare; не споделувај!

MS DOS; MS DOS

gadget; 1. џиџе

antispyware; протившпиoнска заштита (ПШЗ)

:))))) Овие биле на тешки дроги кога го пишувале ова..

2009/11/12 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
> Дали го видовте новиот поимник на компјутерски термини на македонски јазик
> изготвен од Министерство за Информатичко Општество (www.mio.gov.mk)?
> Го има во pdf формат и може да се симне. Доставен е до сите училишта со
> препорака да се користи во наставата. Го добив и јас, по службена линија.
> Останав фрапиран: толку идиотски преводи и толкувања на едно место,
> па тоа е вистинска мајсторија. Браво за МИО. Би било смешно, кога не би
> било толку трагично.
> За овој најнов идиотизам од МИО нема некоја реакција од 2с.мк?
>
> --
> -------------------------------------------------------------
> DZvonko Nikolov
>
> dzvonko at gmail.com
> dzvonko at yahoo.com
> __________________________________________________
> Programming today is a race between software engineers
> striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
> the Universe trying to produce bigger and better idiots.
> So far, the Universe is winning.
>
> Rick Cook, The Wizardry Compiled
> __________________________________________________
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
Viktor Vojnovski


More information about the Ossm-members mailing list