[2s.mk-friends] билтен newsletter ( пак )

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Oct 21 03:14:50 UTC 2009


2009/10/20 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
>> >>> http://wiki.lugola.net/2s.mkBilten10.09
>> >>
>> >> значи ако некој знае во 5-6 реченици што е ново во новото
>> >> убунту нека пише. претпоставувам веќе се е познато. на 9
>> >> дена до искачање сигурно нема да додаваат нови моќни
>> >> фичри.
>
>> Ете нешто, слободно додајте/одземете ако мислите дека има потреба.
>
> тоа делот со БЕТА ваљда е глупо да иде

Па БЕТА е уште, а и стабилна е стварно. Прв пут на 3 компјутера со
различен хардвер да не ми напраи фрка за ништо. Со секојдневно
ажурирање афкорс.

> || GNOME, 2.28 (се уште поддржува македонски,
>
> што се деси со оној bug-от со копирањето фајлови??

Dunno, don't care. GNOME in English. Осигурано од Влада на РМ.
-- 
Арангел
xmpp/mail:
ufo at linux.net.mk


More information about the Ossm-members mailing list