[2s.mk-friends] хаклаб , дел 2

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Fri Sep 11 00:21:23 UTC 2009


Само помисла, можеби нема врска, ама ....
А зошто не пробате да најдете простории во некое
школо? Вечер школите се слободни (основните после
17.30, средните после 19.00), не бараат скапо, може да
најдете некој пријател директор кој може да ви ги даде
и така, на пријателска база или за мала услуга (чистење
вируси, сетирање мрежа, ....), може и професорот по
информатика да го вклучите во некоја активност, плус
сите школи сега имаат и интернет, проектори, компјутери,
не мора ништо да носите, сите ги знаат каде се, безбедни
се, и тн. Треба само повеќе дипломатија и убедување за
амин од директорот. Само идеја. Држи вода или не баш?

Поздрав

2009/9/11 Misa Popovic <popmisa at gmail.com>:
> Пријатели и членови на заедницата,
>
>> Случајно стапивме во контакт со некоја екипа уметници кои држат фини простории
>> во центарот на градов. Разговаравме за тоа некако да се здружиме и да
>> направиме заеднички простор каде меѓу другото ќе има и хаклаб.
>
> Луѓето ни понудија фин простор. Во тој простор ќе ги одржуваме
> „Сподели знаење“ и „Сподели кино“ како и другите активности на
> организацијата со кои сакаме да промовираме размена на знаење. Во
> рамките на хаклабот, место за работилници ќе можат да најдат и другите
> технолошки интересни групи, односно *UG кои исто така имаат потешкотии
> во пронаоѓање простор.
>
> Досега членовите на заедниците најавија донации на
> http://slobodensoftver.org.mk/hacklab но ни фалат уште некои 150 евра
> за да можеме да го изрентаме просторот. Одговор треба да дадеме до
> недела.
>
> Затоа, праќаме уште еден апел до заедницата и особено оние кои работат
> во поголеми компании да ја промовираат идејата за „автономната
> технолошка зона“ пред оние кои носат одлуки, бидејќи мислиме дека
> средствата не се големи, а сите страни ќе имаат корист од
> иницијативата: заедницата но и претпријатијата кои ќе можат да ги
> пратат своите вработени да научат нешто или да споделат знаење од
> нивната експертиза.
>
> Однапред ви благодарам.
>
> --
> Misha Popovikj
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list