[2s.mk-friends] хаклаб , дел 2

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Sep 11 00:52:47 UTC 2009


> Само помисла, можеби нема врска, ама ....
> А зошто не пробате да најдете простории во некое
> школо? Вечер школите се слободни (основните после
> 17.30, средните после 19.00), не бараат скапо, може да
> најдете некој пријател директор кој може да ви ги даде
> и така, на пријателска база или за мала услуга (чистење
> вируси, сетирање мрежа, ....), може и професорот по
> информатика да го вклучите во некоја активност, плус
> сите школи сега имаат и интернет, проектори, компјутери,
> не мора ништо да носите, сите ги знаат каде се, безбедни
> се, и тн. Треба само повеќе дипломатија и убедување за
> амин од директорот. Само идеја. Држи вода или не баш?

Идејата за таканаречениот Хаклаб е за посериозна присутност, т.е. простор во 
кој континуирано ќе се случува нешто - од една страна, а од друга веројатно ни 
е потребна поголема автономија од таа што би можело едно школо да си го 
дозволи.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

... knowledge is exactly like power - something 
to be distributed as widely as humanly possible,
for the betterment of all. -- jd


More information about the Ossm-members mailing list