[2s.mk-friends] флеш убунту фејсбук

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Apr 21 20:55:03 UTC 2010


го прашував ова веќе еднаш по форуми, ама немаше фидбек, па ајде уште тука.

значи имав 9.10 и сега 10.04 (двете со најнови апдејти и сѐ) и двете со ист 
проблем. имено во фејсбук има некоја покер игра во флеш што не се покажува 
како што треба - фалат некои си полиња и слично.

ова се дешава со најнов флеш од ubuntu-restricted-extras исто и со рачно 
инсталиран 10-нешто-rc што излегол на 19 април.

има некој си workaround да се downgrade-ува на флеш 9 и онда играта е како што 
треба, ама па звукот во флешот се губи што си е проблем сам по себе.

па прашања: 
1. дали и некој друг има сличен проблем и можеби му нашол решение

2. дали некако може да им се каже на различни браузери или профили да користат 
различен флеш плагин? пример да имам firefox со 9, chrome со 10?-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list