[2s.mk-friends] флеш убунту фејсбук

Martin Markovski markovski.martin at gmail.com
Wed Apr 21 21:00:48 UTC 2010


2. Последната надградба на Chrome од dev каналот содржи вграде флеш,
веројатно тоа е тоа што го бараш.
За како да го активираш прочитај
тука<http://www.omgubuntu.co.uk/2010/03/google-chrome-dev-channel-adds.html>
.
Поздрав,
Мартин

2010/4/21 Новица Наков <novica at bagra.org>

>
> го прашував ова веќе еднаш по форуми, ама немаше фидбек, па ајде уште тука.
>
> значи имав 9.10 и сега 10.04 (двете со најнови апдејти и сѐ) и двете со ист
> проблем. имено во фејсбук има некоја покер игра во флеш што не се покажува
> како што треба - фалат некои си полиња и слично.
>
> ова се дешава со најнов флеш од ubuntu-restricted-extras исто и со рачно
> инсталиран 10-нешто-rc што излегол на 19 април.
>
> има некој си workaround да се downgrade-ува на флеш 9 и онда играта е како
> што
> треба, ама па звукот во флешот се губи што си е проблем сам по себе.
>
> па прашања:
> 1. дали и некој друг има сличен проблем и можеби му нашол решение
>
> 2. дали некако може да им се каже на различни браузери или профили да
> користат
> различен флеш плагин? пример да имам firefox со 9, chrome со 10?
>
>
>
>
>
>
>
> --
> Новица
>
> http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа<http://wiki.lugola.net/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0_TO-DO_%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0>
> http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members<http://wiki.lugola.net/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_ossm-members>
>
> http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија<http://wiki.lugola.net/%D0%92%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D1%82_%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80_%D0%B2%D0%BE_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0>
> Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100421/f59258f0/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list