[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Dec 16 20:02:39 UTC 2010


Бидејќи училишните компјутери се заглавени на старо Ubuntu, а со тоа и на стар 
Firefox 2.x, по разговор со Axel Hecht од MozillaEurope, и подоцна со Stormy 
Peters од Mozilla има идеја да се достави некако предлог до надлежните 
иснтитуции за тоа овие Firefox-и да се надградат.

По се изгледа Mozilla е спремна да застане зад предлогот - макар и само 
формално.

Последниот мејл што го добив вели:

> Can you draft the letter that would be necessary for us to help get the
> upgrade to Firefox 3.6 going?

Па можеме ли? 

Што се треба да има во текстот освен вообичаеното учтиво мамбо-џамбо?-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list