[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Дарко dar3.st at gmail.com
Fri Dec 17 11:09:40 UTC 2010


On 12/17/2010 10:50 AM, Misha Popovikj wrote:
>> Што се треба да има во текстот освен вообичаеното учтиво мамбо-џамбо?
> 1. објаснување зошто е тоа потребно
> 2. објаснување како тоа да се направи
>
>
Околу делот како тоа да се направи,

најверојатно ова ќе биде „тешкиот“ дел бидејќи нема да може да се 
ажурираат инсталациите афтоматски од проста причина што ученичките 
корисници немаат привилегии за тоа, ќе мора администраторите да се 
најавуваат на секој компјутер посебно што најверојатно ќе предизвика 
негодување кај надлежните. Доколку се понуди поелегантно и полесно 
решение за ова најверојатно ќе се добие позитивен одговор околу целава 
оваа работа.

Една идеја што ми падна на памет е у основа имав ученички тимови за 
техничка поддршка, беше нешто финансирано од USAID али можда може да се 
направи нешто слично.. но мора да признаам и ова е доста неизводливо.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20101217/210eabfa/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list