[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Mon Dec 20 09:07:41 UTC 2010


On 12/20/2010 08:00 AM, Arangel Angov wrote:
> 010/12/20 Aleks<aleks at slobodensoftver.org.mk>:
>> Ова не би можело да функционира, затоа што доколку се кажат лозинките на
>> еден ученик, цела македонија ќе ги дознае и ќе настане хаос.
> Не знам што сте се фатиле за лозинките искрено кога се најмалце битни
> во муабетот, плус ако сака некој може многу лесно да добие root, како
> што разбрав некои деца веќе и го имаат напраено тоа, што е супер. :)

    Па, и работата за лозинките на крај е битна, затоа продискутиравме и 
за тој проблем.

> Треба да се седне да се тестира дали уопште ќе работи понов firefox на
> 7.04 (според тоа што го прочитав на IRC пред некој ден, валјда не
> може), втората опција е да се тестира дали ќе работат клиентите со
> 10.04 со стариот кернел - тоа сакаме да го пробаме во хаклаб денес или
> во јануари.

Вечерва би било добро да се пробаат неколку опции, стар кернел, стар X 
за да имаме продатоци што може а што неможе. А којзнае, можеби ќе има 
некој на CCC кој ќе ви даде некоја подобра идеја за нашиов *мал* проблем.More information about the Ossm-members mailing list