[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleksandar Josifoski josifoski at gmail.com
Mon Dec 20 22:12:28 UTC 2010


Дополнително да прокоментирам за споменатите идеи:

Беше спомнато професорите по информатика со ученички тимови да прават нешто.
Мислам дека тие би се согласиле условно ако им се дадат титовки со петокрака
и црвена марама да носат на себе.

Лозинки да се од јавен домен.
Не е лоша идеја, остварлива би била ако ученичките кориснички пристапи би
биле со некој вид скоро-администратор можности и да можат скоро се
(инсталација, промена ова она), но да има некоја алтернатива на deepfreeze
со строго таен пристап. Нека менуваат учениците што сакаат, рестарт и пак по
старо. Во спротивно, како што е сега, да знаат они sysadmin лозинка, ќе
настане хаос со компјутерите.

А дека е паметна идеја на хаклаб да се достави едно куќиште со неколку
терминали и монитори и што е се веќе потребно, нема потреба да се зборува.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20101220/844f413e/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list