[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleksandar Josifoski josifoski at gmail.com
Thu Dec 23 08:02:31 UTC 2010


2010/12/22 Stojan Dimitrovski <s.dimitrovski at gmail.com>

>
> Па не баш. На пример еве основно нешто мене што ми се има случено.
> Имавме некоја дебата за секс во школо и требаше да најдеме одредени
> информации (од типот не-порно), но поради нели стравот на луѓето од
> тоа децата да не дознаат што е тоа секс, многу нормално беше забрането
> било какво пребарување со тој збор. Да не зборуваме за Википедија.
>
> А најголемата контрадикторност е тоа што Фејсбук можеш да отвориш,
> додека информации за комплетно нормална појава кај луѓето, која што се
> учи уште од 6то одделение е сосема забранета. Небаре е времето на
> инквизицијата, но без тие страшните колежи и палежи. Но сепак, ова не
> е дел од темата на нишкава.
>
>
>
Ајаа, што е ова фрчат дебати/дискусии за сексуално образование (еве сега
гледам на канал 5 има дискусија).

Стојанче, (може и други)
дај да видиме Твое (Ваше) видување на поле на информатички програми во
основно и средно образование, какви би требало да бидат:
Досега 15+-години word, word, word (и слично)

И второ необавезно offtopic прашање, што е ова на клиника за гинекологија
бонуси за вработените скоро во висина на 13.та плата?

Нешто спомна американски.. таму се се тарифира по час, така да далелку сме
ние од американски модел, многу далеку Другови и Другарице
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20101223/1339c808/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list