[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleksandar Josifoski josifoski at gmail.com
Thu Dec 23 09:12:27 UTC 2010


2010/12/23 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>

> ..Нејсе, пробав да ставам филтри за фејсбук (и друго) на
> рутерот во кабинетот по информатика. Филтрите работат, ама
> пристап пак има. Филтри има, ама како да нема. Стариот firmware
> прифаќаше филтри, новиот не. Новите надградби на рутерите се
> од МИО и на рутерите се ставени од нивните администратори.
> Чаре? Help?
>
> Поздрав
> Ѕвонко
>
>
Кога сме кај фб треба да биде приметено

- граден е највеќе над php, open source ориентиран
- дизајниран е надмоќно од претходните социјални мрежи, пр. нема бесмислено
пребарување female од толку до толку години со тие и тие карактеристики
(ај), советува ако упатиш request за нов контакт да ти е лично познат
контактот
- прифатен е младата популација
- ...

Се наметнува идејата која има pros&cons, наместо фб да се блокира?
Јас лично кога би имал власт би му отворил со извесна доза на (не)доверба
Врата на facebook во образованието!
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20101223/8c716771/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list