[2s.mk-friends] предлог нснд штип 20-21 март 2010

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Feb 15 22:36:49 UTC 2010


Ајде да го свртиме тркалото па да видиме дали и каде ќе заглави. :)

По повеќенеделни дискусии предлогот да се опробаме на организирање настан од 
типот на нснд (www.nsnd.org), т.е. мобилно споделизнаење за македонската сцена 
почнува да се реализира. 

Со фрлање паричка петка-глава датумот е избран да биде 20-21 март, местото е 
Штип бидејќи Алекс (од Св. Николе кој оди во школо во Штип и каде што има 
некоја заедница) се нафати да го организира. 

Она што треба да го смислиме (додуше секој за себе) е некаква програма за 
настанот. Ова е предлогот:

1. Предавања (дискусии) за што е слободен софтвер, слободна култура, 2с.мк, 
хаклаб, сподели {кино, знаење} 
+
2. Практичен дел: Секој што сака да оди на НСНД и да држи презентација да си 
напише на http://wiki.lugola.net/Предлог_програма_за_СподелиЗнаење што нуди и 
што бара.

Веројатно ќе го апдејтуваме тредов штом ќе се дознаат нови информаации.

П.С. Алекс е на листава?!
-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list